top of page

לבשל עם תינוק במנשא

עודכן: 7 בפבר׳ 2022

לבשל עם תינוק במנשא

מתכונים פשוטים ומהירים של ״תום מטבח משמח״

פוסט באדיבות תום בעבור, בעלת העסק תום מטבח משמח המציע את שירות משחקת בסירים - בישול בריא עד הבית, סדנאות בישול ויעוץ אישי למי שרוצה לעבור לתזונה בריאה יותר. תום היא אמא לשניים והקימה את עסק הבישולים שלה תוך כדי נשיאה אינטנסיבית. המתכונים שלה כולם פשוטים, מהירים, טעימים ובריאים. ליצירת קשר: 052-5012132 | תום מטבח משמח בפייסבוק

מה אכלת היום? שוב כריך? עוד פעם מאפה קנוי?…

בואו נודה בזה, העובדה שהתינוק גר עליך במנשא לא בדיוק תורמת לאיכות התזונה שלך (ושל בני הבית). למי יש כוח לבשל, ועוד כשתלויה עליך משקלות קטנה ומתוקה במנשא קדמי, וכללי הבטיחות לא מאפשרים לך להתעסק עם כיריים ואש.

אבל אצלנו העיקרון הוא תמיד לאכול את העוגה (או התבשיל המזין, אם יש) ולהשאיר אותה שלמה: גם להשתמש במנשא כמה שבא לך, וגם לאכול טוב.

אז ביקשתי מתום, אמא לשניים, לקוחה שלנו וגם חברה טובה, לתרום לנו עבורכן כמה טיפים להתנהלות יעילה במטבח, וכמה מתכונים שלה שמתאימים להכנה גם עם תינוק במנשא קדמי, כלומר:

  • פשוטים ומהירים

  • ללא שימוש בכיריים

  • מינימום מצרכים וקערות

  • וכמובן - בריאים, מזינים וטעימים!


קיצורי דרך מומלצים לבישול עם תינוק במנשא

1. מעגלים פינות

בוחרים תמיד את האופציה הכי מהירה בכל מתכון: מכינים פשטידות במקום קציצות, וריבועי תמרים במקום עוגיות שצריך לגלגל.


2. מכינים מה שאפשר מראש

חיתוך ירקות למרק, חיתוך ירקות לאנטיפסטי, קיצוץ עשבים לבישול. את כל אלו ועוד אפשר להכין ולשמור בקופסא אטומה במקרר, עם מגבת נייר מעליהם. כך מחלקים את מלאכת הבישול לעבודות קטנות והבישול עצמו מתקצר פלאים. חמותך באה לבקר? תני לה לפרוק את האנרגיות העודפות שלה בחיתוך ואחסון הירקות שלך.

3. לא לחסוך בחשמל

כל מה שמכשיר יכול לעשות במקומך זה מבורך. סלט חותכים במסטר סלייסר. בצל שצריך לטגן פורסים במעבד מזון. תנור יכול לאפות קציצות ולבשל ירקות ברוטב.

אז מה מכינים עם מנשא?

 

סירות גמבה

מאפשרות עבודה בשלבים, הכנה מוקדמת ואפיה בהמשך היום.


מצרכים:

15 פלפלים צהובים / אדומים בגודל בינוני **ומטה**

כוס וחצי פסטו (קנוי, או כזה שטחנת מהירק שחמותך קצצה).

2 כוסות גבינת שמנת כבשים / עיזים (לגרסה טבעונית: 2 כוסות גבינת שקדים קנויה)


אופן הכנה:

  • חוצות את הפלפלים לשניים ומנקות את הגרעינים.

  • מסדרות את החצאים על גבי תבנית תנור מצופה בנייר אפיה, בצורה צפופה יחסית.

  • מחממות תנור לחום גבוה.

  • בתוך כל פלפל שמות כף פסטו, ומכסות בגבינה

  • אופות כרבע שעה בחום בינוני עד להתקשות קלה של הממרח/הינמסות הגבינה.

  • ניתן לאכול קר או חם.

 

סלט טאבולה משודרג

מאפשר עבודה בשלבים.


מצרכים:

שתי כוסות בורגול בינוני/דק

2 צרורות פטרוזיליה

2 חופנים עלי נענע

חבילה קטנה של בצל ירוק

חבילה קטנה של עלי סלרי

2 שיני שום

2 בצלים סגולים

4 עגבניות

חצי כוס גרעיני דלעת

2 לימונים

שמן זית, מלח, פלפל


אופן הכנה:

  • את הבורגול משרות במים חמים עד לריכוך ומסננות כשמוכן.

  • קוצצות (במסטר סלייסר, כמובן, ומראש) את הירק, השום, הבצל והעגבניות.

  • מערבבות עם גרעיני הדלעת, מתבלות במיץ לימון, שמן זית מלח ופלפל.

  • רצוי לאכול קר או פושר.

 

לקינוח: עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן וכמעט ללא רגשי אשמה

מינימום כלים, ערבוב ידני, ועל הציפוי אפשר לוותר.

מצרכים:

חצי כוס קמח שקדים (קונים בכל חנות תבלינים/טבע)

חצי כוס אבקת קקאו

חצי כפית מלח

שלוש כפיות א. אפייה

6 ביצים

3/4 כוס סילאן

חצי כוס שמן קוקוס

לציפוי (אם רוצים):

100 גרם שוקולד מריר

קרטון קטן של חלב קוקוס


אופן הכנה:

  • מערבבות יבשים, מוסיפות רטובים (הכל באותה קערה, ברור). מערבבות היטב עד לאיחוד ומעבירות לתבנית עגולה קוטר 26 או תבנית אינגליש מצופה בנייר אפייה.

  • אופות 20 דקות בחום בינוני.

  • לאחר שהעוגה הצטננה מעט מכינות ציפוי (אבל אפשר גם לדלג על השלב הזה ופשוט לטרוף): מרתיחות חלב קוקוס, מוסיפים לתוכו את השוקולד, שופכות על העוגה הפושרת ומקררות לפחות שעתיים לפני האכילה.

 

אפשר להעלות בתגובות תמונות של הצלחת שלך 🙂 בתאבון!

Post: Blog2_Post
bottom of page